Vdekja e Kosoves!

Nga Leonard Dedej Në qoftë se Kosova do vdiste si shtet, këtë do tja bënte të mundur asocijimi i komunave serbe. Plani serb është shumë i qartë, asocijimi nënkupton ndarjen e Kosovës. Pasi të fitojnë asocijimin, serbët në Kosovë pretendojnë  të bëjnë referendum për bashkim me Serbinë. Pastaj të njëjtën gjë pritet të bëjë dhe […]

Continue Reading

KOSOVA DHE SHQIPËRIA

Nga Leonard Dedej Të dyja shtetet shqiptare morën një goditje të fortë ekonomike, sociale dhe politike nga Bashkimi Europian javën e fundit. Goditja e parë ju bë Kosovës para një jave kur BE u angazhua fuqimisht që takimi në Shtepinë e Bardhë midis Thacit dhe Vucic për një marrveshje të gjerë ekonomike të dështonte sepse […]

Continue Reading

1913 – 2020 Europa Një Shekull Kundër Shqiptarëve

Me deklaratën e pavarsisë nga Perandoria Osmane më 1912 Shqipëria u shpall shtet i pavarur. Por në 1913 ndërkohë që Konferenca e Ambasadoreve ne Londër përpiqej të riorganizonte territoret që deri atëherë ishin nën sundimin Osman, shteti i sapo krijuar Shqiptar ishte shumë i dobët në arenën ndërkombëtare për të lobuar dhe për të kërkuar […]

Continue Reading