Njё Paradё Gay pёr Fёmijёt Shqiptar (Tё nxisёsh pedofilinё publikisht)

Politikë Vendi

Your total amount is : 10.00 (Currency: USD)

Tё parakalosh, tё protestosh apo thjesht tё festosh pёr atё cka pёrfaqson; ёshtё njё e drejtё e dhёnё dhe e mbrojtur me Kushtetutё, dhe e rregulluar me Konventa Ndёrkombёtare duke filluar qё nga ajo e tё Drejtave tё Njeriut e tё tjera tё ngjashme pёrfshirё atё tё tё drejtave te fёmijёve.

Ashtu si organizata LGBTI nё Shqipёri ka dhe plot tё tjera si: organizata pёr fёmijёt e ngujuar, organizata pёr tё drejtat e fёmijёve, organizata pёr tё drejtat e grave, organizata pёr talasemikёt, organizata e jetimёve, organizata pёr autizmin, organizata fetare myslimane, ortodokse, katolike dhe protestante, organizata e tё verbёrve dhe ajo e personave me aftёsi tё kufizuar etj.

Asnjё nga kёto organizata edhe pse me problematika shumё herё mё madhore dhe jetike se ajo e LGBTI, nuk ekspozohet kurrё me kaq agresivitet para gjithё shoqёrisё me hallin e vet. Kjo jo pёr mungesё tё forcёs shprehёse tё tyre, por pёr mungese tё mbёshtetjes institucionale pёr ta.

Nё Shqipёri nuk ёshtё e ndaluar tё festosh dhe tё shfaqёsh orjentimin qoftё ai religjoz, politik, apo edhe seksual. Nё kёtё kuptim, tё parakalosh pёr tё ekspozuar prirjet seksuale sigurisht qё nuk ёshtё e paligjshme.

Ajo qё ёshtё e paligjshme, ёshtё pёrfshirja nё njё parakalim pёr ekspozimin e prirjeve seksuale, e fёmijёve. Pёrdorimi i fёmjiёve si objekte shfaqesh seksuale, pёr ekspozimin e orjentimeve seksuale tё tё rriturve, ёshtё njё abuzim i pastёr me fёmijёt. Kjo ёshtё njё mёnyrё e jashtёligjshme joshjeje nga tё rriturit, pёr fёmijёt. 

Mbёshtetja qё Kryebashkiaku Erjon Veliaj i ka bёrё kёtij komuniteti, nuk ёshtё aspak e lidhur me mbrojtjen e tё drejtave tё kёtij komuniteti. Ajo qё kryebashkiaku Veliaj ka shfaqur qё nё fillimet e tij nё aktivizmin me shoqёrinё civile, (Mjaft, G99, mё pas si Ministёr i Rinisё e Mbrojtjes Sociale); ёshtё atashimi me ambasada dhe organizma ndёrkombёtarё qё lobojnё dhe FINANCOJNЁ FUQISHЁM kёtё kauz.

Nuk ishte rastёsi projekti i pёrfshirjes sё LGBTI nё kurrikula tё shkollave publike, me inicjator kryebashkiakun Veliaj dhe mbёshtetjen pa kushte (edhe pse nё shkelje tё plotё tё kushtetutёs dhe ligjit pёr arsimin publik nё Shqipёri) tё Ministres Lindita Nikolla.

Nuk ёshtё rastёsi as prania e Ministres sё Shёndetsisё dhe Punёs Sociale (dikaster qё mbulon po ashtu cёshtjet e rinisё dhe mbrojtjes sociale) Zj. Ogerta Manastirliu nё kёtё paradё sёbashku me pёrfaqsues tё tjerё tё institucioneve publike.

Tё bёrit politikё “me tё brendshme nё dorё” nuk ka qёnё kurrё njё strategji nё favor tё njerёzimit. Pёr mё tepёr kёto strategji, kanё provuar tё jenё nё favor tё disa tё ndenjurave, qё herёt a vonё dalin nё krye partish e qeverish. Zgjedhjet lokale janё pёrpara dhe fushata (edhe pse jozyrtarisht) tashmё ka nisur. Erjoni ёshtё kandidati i Edit pёr Tiranёn, ndёrsa Sa-Luli dhe IL-Mona akoma nuk kanё njё kandidat mё tё mir se vetja, prandaj suksese dhe fitoftё LGBTI mё i mirё. E mira ishte qё shqiptarёt tё hynin nё Europё me mёndje tё hapur, mesa duket opsioni i hapjes qё na ofrojnё politikanёt tanё “tё butё” nuk ёshtё mё mёndja o tё mjerё. Mos ja besoni fёmijёt tuaj politikёs sё djallit.

R.B.

[paypal-donation]