Mbreteria e Bashkuar prodhuesi kryesor i Whiskey-t ne BE

Bota

Your total amount is : 10.00 (Currency: USD)

Mbretëria e Bashkuar dominon tregun e uiskit: prodhimi i saj përbën 85% të totalit të BE dhe është gjithashtu eksportuesi më i madh i BE.

Sipas nje studimi te Eurostat 85% e tregut te whisky-t ne EU e ze Mbreteria e Bashkuar prej te cilave ka nje fitim total prej rreth 3.7 bilion Euro ne vit.

E nderkohe qe ky vend mbetet eksportuesi kryesor i whisky-t ne EU me 74% te eksportit te kesaj pije, 24% te importit te saj e ze vetem Franca. Nje fakt interesant ky pasi te gjithe mendonim se Franca preferon veren e mrekullueshme per te cilen shquhet si prodhues me tradita te hershme.

E mesa duket dikuj ne Eurostat i pelqen te beje analiza te thelluara per Whiskey-n, qe ne fund te fundit duket te jete mjaft cilesor.

[paypal-donation]