Maska? Per Karnavale Po, Per Koronavirus Jo!

Bota Politikë Rajoni Risi Shëndeti Shkencë Sport Vendi

Your total amount is : 10.00 (Currency: USD)

CoViD 19 eshte zbuluar qe ne funvitin 2019, kjo eshte edhe arsyeja pse quhet Corona Virus Deisease 2019 (CoViD19). Kjo do te thote qe ti mund te jesh infektuar dhe ta kesh kaluar kete viroze qe ne 2019, dhe as te mos e kesh ditur cfar eshte, duke e trajtuar si gjithe virozat e tjera.  Gjithsesi, ky eshte nje virus dhe si i tille eshte shume i ndjeshem ndaj vitaminave sidomos ndaj vitamines C.

Thene kjo, ata qe kane studiuar mjekesi ose fushat e ngjashme duhet te sjelin ndermend se Klainer ne vitin 1046 dhe me vone autore e shkencestare te tjere zbuluan se substanca si vitamina C mund te perdoren me sukses ndaj cdo lloj virusi ne trupin e njeriut.

Kjo eshte pare dhe provuar si mjaft efektive cdo here qe na duhet te luftojme nje semundje te shkaktuar nga viruset. Ky autor ka pershkruar ne studimet e tij te asokohe se terapia me vitamine C mund te perdoret me mjaft sukses edhe ndaj polimelitit me nje trajtim 72 oresh me nje gram vitamine C ne cdo 1 ore. Nderkohe ne mund te luftojme cdo virus ne trupin e njeriut me 1 gram vitamine C 3 here ne dite dhe te verejme se simptomat do te permiresohen dhe do te zhduken nga 1 deri ne 3 dite trajtimi. Nese do te ndergjegjsohemi se vitamina C ndermjeteson me shume se 56 funksione metabolike ne trupin e njeriut, atehere patjeter qe do ta vleresonim me shume kete substance dhe do ta perdornim me shpesh per te mbrojtur trupin tone nga shume semundje. Kjo per arsye se trupi i njeriut ne fakt nuk mund ta prodhoje vete kete vitamine per shkak se i mungon nje enzime specifike qe duhet per kete sinteze. Ndaj ne cdo rast duhet qe ne gjendje shendetsore te kompromentuara te rritet sasia e marjes se vitamines C me qellim rritjen e mbrojtjes imunitare te trupit.

Faktet e mbeshtetura edhe ne statistikat e sistemeve shendetsore ne bote, tregojne se ne te vertete ne vit ka shume here me shume vdekje nga rezistenca ndaj antibiotikeve, nga mjekimi i gabuar, nga infeksionet spitalore etj, se sa vdekjet nga virozat perfshir ketu edhe koronavirusi. Kjo per shkak se koronavirusi eshte tashme ka shume kohe i njohur per shkencen dhe virologet, ai eshte nje virus i transmetuar nga lakuriqi i nates dhe i modifikuar per te prekur njerezit, por edhe ne kete menyre te modifikuar ky virus eshte serish i njohur per shkencen dhe mjeksine. E per ta perforcuar kete duhet te theksojme se edhe SARS eshte nje lloj koronavirusi, dhe jo vetem, lista e virozave te njohura te llojit korona eshte e gjate. Patjeter qe modifikimet stinore jane gjithnje te panjohura ne sezon, kjo eshte dhe arsyeja pse edhe te vaksinuar me vaksina antigripale ne kalojme gjithnje nga nje viroze te lehte, ne vaksinohemi per llojet dhe modifikimet e njohura der i ne vjeshte por nuk jemi imun ndaj modifikimeve e mutacioneve te tjera qe pesojne viruset ne te njejten stine.

Sipas OBSH “Vendosja e maskave kur nuk eshte e indikuar, mund te shkaktoje kosto shtese dhe te krijoje nje ndjenje sigurie te pavertet, gje qe mund te coje ne neglizhencen e masav te tjera thelbesore si higjena larja e duarve etj. Per me teper sipas OBSH perdorimi i maskes ne menyre jokorrekte e ben ate joefektive ne reduktimin e rrezikut te transmetimit te semundjeve dhe ne parandalimin e infeksioneve apo kontrollin e epidemieve apo edhe pandemive akute respiratore ne sistemin shendetsor dhe ne komunitet.

Ne cdo rast nese je fans i maskave, suksesin me te madh do ta kesh nese e vendos per karnavale, per koronavirusin kjo nuk vlen.

 

Nga R.B

Tagged
[paypal-donation]