Maska? Per Karnavale Po, Per Koronavirus Jo!

CoViD 19 eshte zbuluar qe ne funvitin 2019, kjo eshte edhe arsyeja pse quhet Corona Virus Deisease 2019 (CoViD19). Kjo do te thote qe ti mund te jesh infektuar dhe ta kesh kaluar kete viroze qe ne 2019, dhe as te mos e kesh ditur cfar eshte, duke e trajtuar si gjithe virozat e tjera. […]

Continue Reading

STUDENTET: NJE PROTESTE PA KRYE, NJE PARTI ME KRYETAR!

Te humbasesh ndergjegjen sociale! U bene 4 muaj qe studentet protestojne dhe viti akademik ka hyre ne gjysmen e dyte. Tashme kjo nuk eshte proteste pasi mungesa e lidershipit dhe e strategjise per ti arritur kerkesat e ka dobsuar dhe shenderruar ne nje bojkot qe bllokon si bumerang ne te gjithe trajektoren qe prek institucionet […]

Continue Reading

Enzima qe “zhduk plastiken”

Shkencëtarët zhvillojnë nje enzimë mutante që “ha” plastiken. Shkencëtarët kanë zhvilluar një enzimë e cila është në gjendje të “trete” disa nga plastikat më të zakonshme ndotëse të planetit.   Studimi i bere nga ekipet kerkimore të Laboratorit Kombëtar të Energjisë së Rinovueshme të Departamentit Amerikan të Energjisë (NREL) dhe Universitetit te Portsmouth-it në Mbretërinë […]

Continue Reading