Maska? Per Karnavale Po, Per Koronavirus Jo!

CoViD 19 eshte zbuluar qe ne funvitin 2019, kjo eshte edhe arsyeja pse quhet Corona Virus Deisease 2019 (CoViD19). Kjo do te thote qe ti mund te jesh infektuar dhe ta kesh kaluar kete viroze qe ne 2019, dhe as te mos e kesh ditur cfar eshte, duke e trajtuar si gjithe virozat e tjera. […]

Continue Reading

NDERTIM PA LEJE

Nga Amarildo Pregapuca Në Shqipëri duhet të ketë një ditë të posaçme kombëtare, që të quhet “Dita e Ndërtimeve pa Leje”. Ditë pushimi. Flamuri, natyrisht që gjysmështizë. Fotot e politikanëve, gazetarëve, opinionistëve të tridhjetë viteve dhe flamujt e Partive, të vëna në tabela si ato të qitjes, anekënd rreth një sheshi të madh, apo një […]

Continue Reading

Shqipëria, deti më i kripur në rajon!

Revista e famshme “National Geographic” publikoi në Shkurt të 2018, 21 destinacionet më të rekomanduara për t’u vizituar e ndër to rradhit edhe Shqipërinë. Në YouTube gjëndet video e shkurtër me pamjet mahnitëse, sepse ne kemi një vend përrallor. Me fat. Por pa fat. Në bregdetin shqiptar akoma mungon furnizimi i pandërprerë me energji elektrike […]

Continue Reading

Enzima qe “zhduk plastiken”

Shkencëtarët zhvillojnë nje enzimë mutante që “ha” plastiken. Shkencëtarët kanë zhvilluar një enzimë e cila është në gjendje të “trete” disa nga plastikat më të zakonshme ndotëse të planetit.   Studimi i bere nga ekipet kerkimore të Laboratorit Kombëtar të Energjisë së Rinovueshme të Departamentit Amerikan të Energjisë (NREL) dhe Universitetit te Portsmouth-it në Mbretërinë […]

Continue Reading

Ja çfarë do gatuajmë sot

  Shija mesdhetare përfshin ushqimin e kulturave të vendeve që lagen nga deti Mesdhe. Varieteti i kuzhinës mesdhetare është zhvilluar në mijëvjeçarë, me karakteristika të dallueshme ndërmjet rajoneve, që u bënë edhe më të dukshme me zbulimin e Amerikës, në shekullin e 16-të dhe gjithë produkteve të reja që solli ky zbulim. PËR 6 PERSONA: […]

Continue Reading