Maska? Per Karnavale Po, Per Koronavirus Jo!

CoViD 19 eshte zbuluar qe ne funvitin 2019, kjo eshte edhe arsyeja pse quhet Corona Virus Deisease 2019 (CoViD19). Kjo do te thote qe ti mund te jesh infektuar dhe ta kesh kaluar kete viroze qe ne 2019, dhe as te mos e kesh ditur cfar eshte, duke e trajtuar si gjithe virozat e tjera. […]

Continue Reading

Enzima qe “zhduk plastiken”

Shkencëtarët zhvillojnë nje enzimë mutante që “ha” plastiken. Shkencëtarët kanë zhvilluar një enzimë e cila është në gjendje të “trete” disa nga plastikat më të zakonshme ndotëse të planetit.   Studimi i bere nga ekipet kerkimore të Laboratorit Kombëtar të Energjisë së Rinovueshme të Departamentit Amerikan të Energjisë (NREL) dhe Universitetit te Portsmouth-it në Mbretërinë […]

Continue Reading

MV Agusta prezanton “brutalen” amerikane

Modelet e veçanta janë bërë për MV Agusta një traditë fatlume, që vazhdon me motorin e ri Brutale 800 RR America. Marka italiane ka nxjerrë në shitje në prill modelin që përfaqëson me origjinalitet dhe elegancë historinë e MV Agusta. Në fakt, motori i parë që mban emrin S America 750 është prodhuar në vitin […]

Continue Reading